logo catedra newsletter

JORNADA INNSOC 2021 RESILIÈNCIA I BENESTAR EN TEMPS DE CRISI

Resiliència i el seu impacte en el benestar social

La Jornada INNSOC d’aquest any 2021 posa el focus en la capacitat d’afrontar i superar situacions i moments difícils: la resiliència i el seu impacte en el nostre benestar social. I és que, igual que l’any passat, aquesta jornada INNSOC es troba encara immersa en com fer front a la pandèmia del Covid-19, mitjançant eines relacionades amb la psicologia positiva.

Durant aquest darrer any i mig des de que va començar el confinament i les mesures restrictives, cadascú de nosaltres ha posat en marxa diversos mecanismes i estratègies per intentar pal·liar i sobreposar-se als efectes derivats de la pandèmia.

Però, la qüestió és que no tothom reacciona de la mateixa manera davant les adversitats. Com afronta una persona resilient una situació com l’actual? Reuneixo les característiques que defineixen algú resilient? Si no, què puc fer per millorar? Aquestes, i més, seran algunes de les qüestions que plantejarem i intentarem respondre de la mà dels experts convidats.

La Jornada comptarà amb dues ponències principals i una tertúlia distesa amb tres convidats que ens explicaran les seves experiències personals:

  • La professora i investigadora de la Universitat de Barcelona, Anna Forés, parlarà, en la seva ponència “Promoure la resiliència”, sobre què entenem per resiliència així com quines eines tenim i quines estratègies podem utilitzar per fer front a situacions adverses.
  • La catedràtica i investigadora de la Universitat de Lleida, Mª Àngels Balsells, a través de la ponència “Com podem fomentar la resiliència des de la pràctica socioeducativa” ens explicarà un enfoc més teòric sobre la resiliència en temps de crisi i de quina manera podem intervenir en diferents col·lectius.
  • En la tertúlia Un cafè amb...Berni Tamames (exjugador professional de basquetbol i malalt de la Covid-19), Albert Gens (historiador i músic amb discapacitat visual) i Ana Trillo (Servei de Rehabilitació Comunitària de Lleida) parlaran, a través de les seves experiències i realitats personals, sobre com han afrontat una situació tant delicada com l’actual i quina és la seva visió particular de la resiliència.

La Jornada INNSOC 2021 estarà presentada per la professora Cristina Torrelles Nadal i s’emetrà el mes de novembre a través del canal de Youtube de la Càtedra d’Innovació Social.

A l'enllaç podeu trobar el programa de la jornada. 


PUBLICACIÓ DE L’ARTICLE “HAPPINESS IS RELATED TO CARDIOVASCULAR RISK: A CROSS-SECTIONAL STUDY IN SPAIN”

La felicitat està associada a un major risc cardiovascular

En el nostre estudi, la felicitat s'ha associat negativament amb la depressió. Tot i això, aquesta està relacionada amb un major risc cardiovascular a expenses de tenir més sobrepès. Si voleu saber-ne més, premeu el següent link:


ACORD DE COL·LABORACIÓ AMB EL PROGRAMA NOVES OPORTUNITATS - LLEIDA

Promoció del benestar dels i de les joves en situació de vulnerabilitat

La Càtedra d’Innovació Social ha tancat un acord de col·laboració amb la UTE-noves oportunitats per tal que desenvolupem un projecte de promoció del benestar durant el curs 2021-2022 amb els i les joves que participen en el programa. Agraïts de col·laborar amb les entitats que formen noves oportunitats i d’emprendre aquest projecte en comú.

Més endavant us donarem informació detallada sobre el projecte que esperem que us agradi!


PUBLICACIÓ DE L'ARTICLE "FEAR OF HAPPINESS THROUGH THE PRISM OF THE DUAL CONTINUA MODEL OF MENTAL HEALTH"

Com afecta la por a la felicitat a la nostra salut mental?

No parlem només de promoure la felicitat, sinó d'entendre l'efecte que tenen les creences que ens fan témer i, per tant, evitar la felicitat. Si en voleu saber més, premeu el següent link:


PARTICIPACIÓ EN EL CONGRÉS ONLINE D'ESTUDIANTS DE DOCTORAT I POSTDOCTORAT EN CIÈNCIES SOCIALS DE LA UNIVERSITAT D'ORADEA

Partipem al congrés amb una comunicació sobre intervencions positives

La nostra doctoranda, Claudia Tejada, ha participat en el congrés per a estudiants de doctorat i postdoctorat en ciències socials de la Universitat d'Oradea (Romania) presentant una comunicació titulada: "Impact of School-Based Multicomponent Positive Psychology Interventions on Adolescents' Time Attitudes: A Latent Transition Analysis. 


PARTICIPACIÓ A LA "FLOURISHING WEEK"

La nostra companya, Cristina Torrelles, participa a la "flourishing week" organitzada pel Màster de Psicologia Positiva i l’equip de recerca WANT de la Universitat Jaume I.

S’ha realitzat la “Flourishing Week” organitzada pel Màster de Psicologia Positiva i l’equip de recerca WANT de la Universitat Jaume I. S’han realitzat diferents jornades on s’ha parlat de l’aplicació de la psicologia positiva sobre l’educació, la salut i les organitzacions. En aquesta, hi han participat grans experts en el camp com el Dr. Pablo Berrocal, especialista en Intel·ligència Emocional i el Dr. David Bueno especialista en neuroeducació. La Càtedra d’Innovació Social, amb la professora Cristina Torrelles, també ha realitzat una intervenció i ha explicat un dels estudis que està duent a terme i que esperem que en breu surti a la llum. L’estudi consisteix a analitzar quin impacte ha tingut la COVID-19 sobre el benestar subjectiu de les persones.


DECÀLEG DIA DE LA FELICITAT 2021

Decàleg col·lectiu: Instants que ens ajuden a fer front a la pandèmia

El passat 20 de març i per reivindicar el dia de la felicitat, des de la Càtedra d'Innovació Social de la UdL ens vam proposar construir un decàleg col·lectiu amb aquells instants que ens van ajudar a sobreposar-nos a la pandèmia. Després d'obtenir els resultats i fer el buidatge, finalment tenim el decàleg definitiu. 

A l'enllaç trobareu accés al document on es troba aquest decàleg: